מרק קרם אפונה ירוקה בניחוח מוסקט

מרק ירקות בתוספת שמנת סמיך ועשיר. מנה נהדרת לימי חורף קרירים, הן לארוחות ערב והן לארוחות צהריים חלביות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם אפונה ירוקה בניחוח מוסקט
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם אפונה ירוקה קפואה
  • 1 ליטר נוזל ירקות (ראה מתכון מצורף) או מים
  • 2 כוסות חלב תנובה
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 1 בצל בינוני
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

אופן הכנה:


1. הכנת נוזל ירקות: חותכים ירקות שורש כגון: סלרי, גזר, בצל ושורש פטרוזיליה. מאדים את הירקות במעט שמן. מוסיפים 1/2 1 ליטר מים, מתבלים במלח ומבשלים 90-60 דקות.
2. מסננים את הנוזל כך שיהיה צח ומצננים.
3. הכנת המרק: מפשירים את האפונה, מקצצים את הבצל וחותכים את תפו"א לקוביות בינוניות.
4. מחממים את החמאה בסיר גדול, מכניסים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את תפוחי האדמה, האפונה, הנוזל והחלב ומביאים לרתיחה.
5. מעבדים את המרק בבלנדר או במעבד יד עד קבלת מרקם אחיד וקרמי ומחזירים לסיר.
6. מתבלים עד שמגיעים לטעם הרצוי, מוסיפים את השמנת ומנמיכים לאש קטנה (אין להרתיח שנית).
7. מגישים במרקיות אישיות ומקשטים ב- 2 יחידות תפוצ’יפס אשר תובלו באגוז מוסקט מגורר.

דרג: