מרק קרם אפונה וזוקיני בפסטו

מרק עשיר של אפונה, תפוחי אדמה, זוקיני ושמיר, בליווי פסטו תוצרת בית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מרק קרם אפונה וזוקיני בפסטו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 800 גרם אפונה קפואה סנפרוסט
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 זוקיני חתוכים לקוביות בקליפתם
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות קמח
  • 6 כוסות מרק ירקות צח
  • 1 מכל שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
  • לפסטו:
  • 2 כוסות עלי ריחן דחוסים
  • 3 שיני שום
  • 50 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות צנוברים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר חמאה ושמן. מוסיפים בצל ושום ומאדים 5 דקות. מוסיפים אפונה, תפוחי אדמה, זוקיני ושמיר ומאדים עוד 5 דקות.
2. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את המרק הצח מביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה 45 דקות.
3. מרסקים את תכולת הסיר במעבד מזון למרקם חלק. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם פסטו.
4. להכנת הפסטו: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים פרט לשמן ומעבדים דקה, מוסיפים את השמן ומעבדים דקה נוספת. שומרים בצנצנת סגורה.
 
דרג: