מרק קרם אפונה בשמנת

מרק אפונה משביע בעל מרקם קרמי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם אפונה בשמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 גזרים מגוררים דק
  • 800 גרם אפונה קפואה
  • 3 תפוחי-אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • אגוז מוסקט
  • 7 כוסות מרק ירקות צח או מים ואבקת מרק
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • קרוטונים

אופן הכנה:

1. ממיסים בסיר כבד את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את האפונה, הגזר ותפוחי-האדמה ומתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. מאדים בסיר מכוסה 10 דקות.
2. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 45 דקות על אש נמוכה. מרסקים במעבד מזון או במעבד ידני למרקם חלק, מוסיפים את השמנת מחממים ומגישים עם קרוטונים.
 

דרג: