מרק קרופניק צמחי

גרסה צמחונית למנת מרק הקרופניק מבית הבישול הפולני, ייחוד המנה הוא השימוש בגריסי פנינה המעבים את המרק

מאת: חיה אילונה דר

דרג:
מרק קרופניק צמחי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס גריסי פנינה שטופים (ואולי עוד חופן)
  • 10 פטריות טריות חתוכות לרבעים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • בצל קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום קלופות
  • 4 כפות אבקת מרק בצל
  • 4 כפות אבקת מרק פטריות
  • מלח
  • פלפל
  • לקיגל:
  • תפוח אדמה גדול מקולף מגורר דק וסחוט
  • שום מקולף וחתוך
  • קמח (כמות בהתאם לצורך עד לקבלת סמיכות)
  • 2 כפות בצל מיובש
  • 1 ביצה
  • 4-5 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

הכנה:
1. מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום והגזר ומטגנים כ-5 דקות.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה והגריסים, יוצקים מים בגובה 3/4 מהסיר ומרתיחים.
3. מסירים את הקצף שנוצר בעזרת מסננת דקה.
4. מוסיפים את הפטריות, מלח, פלפל ואבקת מרק .
5. מערבבים את חומרי הקיגל עד סמיכות.יוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג ומכניסים למרק .
6. זה הזמן לטעום ולשפר טעמים לפי הצורך.
דרג: