מרק קישואים ועדשים מסתתר בלחם

מרק עדשים עשיר בצורת הגשה מאד לא שגרתית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קישואים ועדשים מסתתר בלחם
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות עדשים חומות, מושרות במים קרים ומסוננות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 בצל בינוני חתוך מעט גס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 ענף טימין קטן
  • 1/2 כוס סלרי פרוס דק
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 4 כיכרות לחם עגולים אישיים, בינוניים טריים
  • פתיתי פרמזן
  • 4 כפיות שמיר קצוץ

אופן הכנה:

1. מחממים את החמאה בסיר וצולים בה את הבצל עד להשחמה קלה.
2. מוסיפים את הקישואים, העדשים, קורט פלפל שחור גרוס, יין לבן, שיני השום הפרוסות, מלח, ענף התימין והסלרי, וצולים 5 דקות.
3. מוסיפים את החלב ומים לגובה 2 ס"מ מעל הירקות ומרתיחים. מנמיכים את החום ומבשלים 30 דקות לריכוך. מסלקים את ענף התימין. טוחנים שליש מכמות המרק ומחזירים לסיר.
4. מוסיפים כוס שמנת מתוקה. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מעט חלב. מחממים.
5. חותכים את ה1/4 העליון של כיכר הלחם הכפרי ומרוקנים את תוכן הלחם בעזרת היד. את הכיסוי לא מרוקנים ובתחתית כיכר הלחם משאירים מעט מהלחם.
6. ממש לפני ההגשה מחממים את המרק, מניחים את "קערת הלחם" בצלחת ויוצקים מרק לגובה 3/4 בתוך כיכר הלחם. מפזרים מעל מפתיתי הפרמזן וכפית של שמיר קצוץ סוגרים עם ה"מכסה". מגישים חם מיד.

 
דרג: