מרק קוסקוס, עגבניות, תרד וגבינת פטה

מנת מרק עגבניות חמאתי חמה ומנחמת, בשילוב פתיתי קוסקוס ובציפוי גבינת פטה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קוסקוס, עגבניות, תרד וגבינת פטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/4 חבילת (25 גרם) חמאת "תנובה"
  • 1 בצל בינוני קצוץ גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 6 עגבניות בשלות קצוצות גס
  • 1 ליטר מים מינרלים או מסוננים
  • 3/4 כוס קוסקוס מלא
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס עלי תרד קצוצים גס
  • להגשה:
  • 1/2 קובייה (125 גרם) גבינת פטה "פיראוס" מגוררת גס

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות, עד שמתרכך.
2. מוסיפים שום, עגבניות ומים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
3. מוסיפים את הקוסקוס, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי עד שהקוסקוס מוכן.
4. מסירים מהאש, מוסיפים את התרד, טועמים ומתקנים תיבול.
5. למי שאוהב - מפזרים מעל גבינת פטה.
דרג: