מרק קובה סלק וגזר

מתכון קלאסי פשוט טעים למרק קובה במילוי בשר עם גזר וסלק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קובה סלק וגזר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 שקית סלק אדום, טרי וקלוף, מוקפא "סנפרוסט", מגורר או חתוך לקוביות קטנוצ
  • 2 גזרים מגורדים בפומפייה גסה
  • 1 בצל גדול חתוך לחצאי טבעות
  • 2 ליטר מים
  • 3 כפות אבקת מרק טעם עוף
  • פלפל שחור
  • מיץ משני לימונים גדולים לפחות
  • 2-4 כפות סוכר .
  • מעט שמן לטיגון
  • 15 כופתאות קובה מוכנות לבישול

אופן הכנה:


1. מטגנים קלות את הבצל הסלק והגזר, מוסיפים את המים ומבשלים כ 45 דקות עד שעה עד שהסלק רך.
2. לוקחים מעט מהנוזל ומערבבים עם אבקת המרק ומוסיפים לשאר המרכיבים שבסיר.
3. מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה עד לחזרת צבע הסלק לבורדו כהה.
4. מוסיפים סוכר לשבירת חמיצות המרק ומתבלים בפלפל שחור.
5. מבשלים את הקובה בתוך המרק כ 15 עד 20 דקות ומגישים.




 

דרג: