מרק קובה חמוסתה

מרק חמצמץ וצמחוני נפלא

מאת: אירוס חזי

דרג:
מרק קובה חמוסתה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם סולת
  • 250 גרם חיטה שבורה דק
  • 1/2 חב' סלק ירוק
  • 2 בצל
  • 2 לימונים גדולים
  • ראש שום
  • עדשים חומים /שחורים מבושלים
  • פטריות קצוצות
  • פלפל שחור
  • קורט מלח
  • 2 ליטר וחצי מים רותחים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. לוקחים את הסולת והחיטה השבורה ומוסיפים להם מים חמים עד להתרככות בערך שעה.
2. שמים בתוך המיקסר ומביאים לעירבול עד שהבצק מתרכך ומתאחה.
3. שמים את המים הרותחים בסיר גדול.
4. קוצצים את הסלק הירוק הכרפס הבצל ו - 3/4 ראש שום ומוסיפים לסיר.
5. מוסיפים את המלח ושני הלימונים ומביאים לבישול.
6. מילוי: מטגנים 1 בצל עם 1/4 שום פלפל שחור ומעט מלח, עדשים ופטריות קצוצות.
7. על מגש מכינים מהבצק כדורים בינוניים וממלאים במילוי . יוצרים 20 כדורים מלאים ושמים בתוך המרק הרותח.
8. מבשלים 3/4 שעה. 

דרג: