מרק פלפלים ואורגנו מוקרם

מרק חם ומשביע של פלפלים ואורגנו מוקרם

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק פלפלים ואורגנו מוקרם
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 2 פלפלים "שיפקה" כבושים
  • 1 פלפל אדום בינוני
  • 3 פלפלים ירוקים בינוניים
  • 1 עגבניה מיובשת
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • חצי כפית עלי אורגנו טרי קצוצים
  • חצי בצל בינוני חתוך לרצועות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • כפית קמח
  • 1 חבילת פתיתי גבינת עמק מסדרת השף הלבן
  • 1/3 כוס שמיר קצוץ

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. חוצים את הפלפלים ומרחיקים את הגרעינים. חותכים את הפלפלים לקוביות בינוניות
2. מחממים 30 גרם חמאת תנובה וצולים קלות את הפלפלים עם האורגנו , העגבניה המיובשת, הבצל ולקראת סיום הצליה מוסיפים את השום
3. מחממים את גריל התנור
4. מוסיפים 5 כוסות מים, קורט פלפל לבן גרוס וחצי כפית מלח ומרתיחים
5. מבשלים כ-10 דקות מעל חום בינוני. טוחנים את המרק כמעט למרקם חלק
6. בזמן בישול המרק ממיסים 20 גרם חמאה, מוסיפים את כפית של קמח וטורפים קלות עד קבלת רביכה אחידה ומעט חומה. מערבבים את הרביכה אל המרק ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב כ-10 דקות
7. מחלקים את המרק למנות ומעל כל מנה מפזרים בנדיבות מפתיתי הגבינה ומקרימים במרכז התנור למשך מספר דקות. יש לשים לב שהצלחות מתחממות מאוד
8. מפזרים מעל מעט שמיר ומגישים חם
 
דרג: