מרק פילה דגים וירקות שורש

מרק מושקע וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק פילה דגים וירקות שורש
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: קערה גדולה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצל אדום בינוני, קלוף
  • 3 שיני שום, חתוכות גס
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי עגול, בינוני
  • 1 גזר גדול
  • 3 כפות שמן זית
  • 800 גרם פילה דגים ללא עצמות
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • 1 כף קמח לבן
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 ענף טימין בינוני
  • 1/2 כפית סומק
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מ-1/2 לימון טרי

אופן הכנה:

הכנה
1. פורסים את הבצל דק, קוצצים את שורש הפטרוזיליה, הגזר ואת שורש הסלרי העגול.
2. שוטפים את הדגים מעט וחותכים לרצועות.
3. צולים ב 3 כפות שמן זית את הירקות שורש עם הבצל למשך 5 דקות.
4. מוסיפים את הדגים והשום וצולים לעוד 10 דקות עם קורט מלח ופלפל לבן גרוס.
5. מוסיפים כף קמח עם כוס יין לבן ומערבבים לדקה.
6. מוסיפים מים קרים מעט מעל גובה הירקות והדגים ואת ענף התימין, מתבלים בעוד קצת מלח, מוסיפים את הסומק, מרתיחים ומבשלים 25 דקות ברתיחה מאוד קלה, מדי פעם מסירים את הקצף.
7. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, את מיץ הלימון, משלימים טעם ומגישים חם.

דרג: