מרק פטריות

מרק פטריות מהיר וקל הכנה, מנה נהדרת ומשביעה לימי חורף קרים

מאת: הודיה בונו

דרג:
מרק פטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 70 גרם חמאה או שלוש כפות שמן זית
  • 4 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 300 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • 2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
  • 5 שיני שום כתושות
  • 300 גרם פטריות ירדן חתוכות גס
  • 1/3 כפית אגוז מוסקט
  • 2 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים את החמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
2. מוסיפים את הפטריות שמפיניון והקישואים ומאדים כ-3 דקות.
2. מוסיפים 2 ליטר מים ושום ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את שאר הפטריות ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.
4. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות בסיר גלוי, טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.

הערה: טעמו של המרק משתבח לאחר יום במקרר.

דרג: