מרק פטריות לבן

מאת: ניבה בארי

דרג:
מרק פטריות לבן
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 סלסלה פטריות שמפיניון
  • 5 פטרות פורטבלו
  • 5 פטריות ירדן
  • 2 בצלים לבנים
  • 1 בקבוק יין לבן חצי יבש!
  • 2 כוסות מיים
  • 2 קרטוניות חלב תנובה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת מרק פטריות (לחלופין קורנפלור אם לא רוצים אבקת מרק)
  • קורט פלפל לבן
  • קורט מלח
  • קורט מוסקט

אופן הכנה:

חותכים בצל ופטריות לקוביות יפות ללא הרגליים, מטגנים ביחד עד הזהבה
ומוסיפים אבקת מרק + תבלינים מטגנים יחד מספר שניות מכבים אש ומוסיפים1/2 בקבוק ייןבוחשים חזק מדליקים אש ומביאים לרתיחה מוסיפים מיים ומבשלים עד שהפטריות רכות, מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה עדינה מתקנים תיבול ומכבים.
לפני ההגשה מכינים קצפת מהשמנת המתוקה ומוסיפים אותה בעדינות למרק עובדים עם מקצפה רק על פני השטח העליון של המרק.
מגישים עם תלתלי בצל ירוק מעל.


מתכוני שבועות נוספים ניתן למצוא בקטגוריית מתכונים לשבועות
דרג: