מרק ערמונים

מרק צרפתי קלאסי, מרקמו חלק וקטיפתי וטעמו אגוזי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי כהן בעלת הבלוג "חיים וטעים"

דרג:
מרק ערמונים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לציר ירקות:
  • 1 גבעול סלרי
  • חופן גבעולי פטרוזיליה
  • 2 גזרים
  • 1 בצל
  • 8 כוסות מים
  • למרק:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כרישה קצוצה
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 2 שקיות ערמונים בואקום, קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל לבן
  • להגשה:
  • 1 מעדן סויה תנובה מדולל ב- 2 כפות משקה סויה תנובה
  • ערמונים קצוצים

אופן הכנה:

אופן הכנה: 

1. קוצצים גס את הירקות ומניחים בסיר.
2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. 
3. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהירקות רכים. 
4. מסננים את הציר. 

הכנת המרק:
5. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים כרישה ושאלוט קצוצים ומטגנים תוך ערבוב עד שהכל שקוף ומתחיל להזהיב.
6. מוסיפים את השום ומאדים יחד עוד חצי דקה.
7. מוסיפים את הערמונים (שומרים קצת להגשה) ואת ציר הירקות המסונן ומביאים לרתיחה.
8. מתבלים במלח ובפלפל לבן ומעבירים ללהבה נמוכה.
9. מבשלים את המרק 45 דקות. 
10. מדללים את חמאת הבוטנים במעט מים רותחים ומוסיפים למרק. 
11. טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט.
12. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
13. להגשה: מעטרים כל מנה בערמונים קצוצים ובמעדן סויה מדולל.
 
דרג: