מרק עוף עם כופתאות עוף ועגבניות מיובשות בניחוח מרווה

מרק מושלם לימי החורף הקרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק עוף עם כופתאות עוף ועגבניות מיובשות בניחוח מרווה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק:
  • 1 ק"ג עוף למרק
  • 1 בטטה קטנה, חתוכה לרבעים
  • 2 גזרים חתוכים לאורכם ופרוסים לפרוסות עבות
  • 4 פרחי כרובית קטנים
  • 2 קישואים, חתוכים לאורכם ולפרוסות עבות
  • 1/2 כוס שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
  • 1 מקל סלרי אמריקאי עם העלים, חתוך גס
  • 1/2 פלפל אדום, חתוך לשניים
  • 2 כפיות מלח
  • פלפל לבן
  • 1 בצל בינוני חתוך לרבעים
  • 1 עלה דפנה
  • 2 כדורי פלפל אנגלי
  • 4 ענפי פטרוזיליה, חתוכים גס
  • 3 ענפי מרווה קטנים, שטופים
  • לכופתאות:
  • מים רותחים
  • 2 ביצים טרופות
  • 100 גרם עוף טחון
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1/2 כפית פסטו
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 2 עגבניות מיובשות
  • 1 כפית מלח
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • מים לבישול

אופן הכנה:


1. מרתיחים את העוף ב-2 ליטר מים ומבשלים 10 דקות מעל חום בינוני.
2. מסירים את הקצף שנוצר בעזרת מצקת.
3. מוסיפים את הגזר, הקישואים, הפלפל האנגלי, עלה הדפנה, שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי, הבצל, הפלפל האדום, המלח, 2 קורט פלפל לבן ומבשלים 30 דקות מעל חום נמוך.
4. מוסיפים את ענפי המרווה והפטרוזיליה ומבשלים לעוד 20 דקות מעל חום נמוך.
5. מגישים חם.

אופן הכנת הכופתאות:

1. את העגבניה המיובשת משרים כ-10 דקות בכוס מים רותחים. שומרים את המים שלאחר מכן יוספו לכופתאות.
2. מייבשים את העגבניות וקוצצים אותן.
3. בקערה מערבבים את כל המוצרים למעט מי העגבניות וקמח המצה.
4. מרתיחים את מי העגבניות בתוספת עוד כ-1/4 כוס מים ויוצקים אותם מעל פרורי המצה בצלוחית. מערבבים עד לריכוך פירורי המצה.
5. מוסיפים את קמח המצה תוך ערבוב עד אשר העיסה הופכת לאחידה וגמישה ללחיצה ביד, לצורך הכנת כדורים יציבים. 
6. יוצרים כדורים בינוניים.
7. מרתיחים סיר בינוני עם כפית מלח ובצל קצוץ ומבשלים את הכופתאות. מסננים ומחממים שוב לפני הוספתם למרק.

דרג: