מרק עדשים פשוט ומהיר

מרק עדשים פשוט ומהיר לימי החורף הקרים

מאת: שרית עמר

דרג:
מרק עדשים פשוט ומהיר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 0.5 שקית עדשים
  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 כף אבקת מרק
  • קוביית שום כתוש מוקפא או ראשי שום טריים לפי הטעם
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • לא חובה, בעיקר למי שאוהב:
  • כמון לפי הטעם
  • פטריות לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. משרים את העדשים במים כשעתיים לפני תחילת בישול המרק.
2. קוצצים בצל גדול אחד ומטגנים אותו עם מעט שמן בסיר. אפשר לטגן רק עד שיהפוך למעט שקוף או לשרוף אותו מעט יותר, תלוי איך אתם מעדיפים.
במידה ואתם אוהבים, אפשר גם לגרד קצת פטריות ולהוסיף גם אותן. זה מעשיר את המרקם של המרק.
3. בעזרת פומפייה, מגרדים את הבצל והגזר ומוסיפים לבצל המטוגן. מערבבים את הרכיבים ביחד על האש הדולקת דקה נוספת.
4. מסננים את המים מקערת העדשים ושוטפים את העדשים היטב. לאחר מכן, מוסיפים את העדשים לסיר עם הבצל והגזר המגורדים. מערבבים היטב, וממלאים כ-4\3 מהסיר במים.
5. מתבלים לפי הצורך: שום, פלפל, כמון למי שאוהב, שום כתוש ואבקת מרק.
6. נותנים למרק לרתוח עוד כ-20 עד 30 דקות נוספות.
דרג: