מרק עדשים פיקנטי

מרק עדשים כתומות פיקנטי

מאת: שרה ריינה

דרג:
מרק עדשים פיקנטי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי ק"ג עדשים כתומים שטופים קלות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • שמן זית
  • 4 שיני שום כתוש
  • כף מלח
  • פלפל
  • כף מרק עוף
  • כמון
  • כפית פלפל צ'ומה
  • צרור כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שנהיה שקוף ומתחיל להזהיב, מוסיפים את השום, מערבבים מעט, מוסיפים את הגזר ומאדים עם מכסה סגור עד שמתרכך מעט.
2. מוסיפים את תפו"א, מאדים מעט ומוסיפים את הבטטה.
3. מערבבים הכל ומאדים עם מכסה סגור כרבע שעה כאשר מידי פעם מערבבים.
4. כאשר הירקות מתרככים מעט מוסיפים אותם לסיר גדול עם העדשים ומכסים במים ומעט יותר ומבשלים כחצי שעה.
5. מידי פעם מערבבים כדי שלא ידבק בתחתית הסיר.
6. מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים עוד עשר דקות לערך.
7. כאשר המרק מוכן מוסיפים את הירק ומערבבים.

דרג: