מרק עדשים מפרובנס מוגש עם פסטו ולחם זיתים

מרק עשיר ומשביע, מומלץ מאוד כמנה בארוחה הראשונה בסיום הצום.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק עדשים מפרובנס מוגש עם פסטו ולחם זיתים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 כוסות עדשים ירוקות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 3 בצלים קצוצים דק מאוד
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס עלי ריחן קצוצים דק
  • 8-6 כוסות מרק ירקות צח
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • לפסטו:
  • 2 כוסות דחוסות עלי ריחן טריים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 4 כפות צנוברים קלויים
  • 100 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס שמן זית

אופן הכנה:

1. משרים את העדשים במים למשך 5 שעות או למשך לילה. מסננים, שוטפים ומנקים.
2. ממיסים בסיר כבד את החמאה והשמן. מוסיפים, בצל, שום עגבניות, פטרוזיליה וריחן ומכסים את הסיר, מאדים 15 דקות, בוחשים מדי פעם, מוסיפים את העדשים ומרק הירקות ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים על להבה נמוכה כשעה עד שהעדשים יתרככו. מגישים חם בעיטור כף גדושה של פסטו ולחם זיתים.

להכנת הפסטו:
1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטו, פרט לשמן, ומעבדים למרקם חלק.
2. מוסיפים בהדרגה את השמן עד לקבלת ממרח אחיד. טועמים ומשפרים תיבול, שומרים בצנצנת סגורה עד לשימוש.
 
דרג: