מרק עדשים חומות

מרק עדשים חומות בגרסה בשרית ובתוספת פרוסות חזה אווז מעושן מטוגן, מנה משביעה ומושקעת, לארוחת שבת או לכל אירוע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק עדשים חומות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות עדשים חומות נקיות
  • בצל בינוני
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 2 גזרים בינוניים
  • 3 שיני שום
  • 50 גרם חזה אווז מעושן
  • ליטר וחצי מים או ציר מרק בקר
  • מלח
  • פלפל
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • 4 עלי בזיליקום קצוצים
  • מיץ מחצי לימון טרי

אופן הכנה:


1. קוצצים את הבצל, הסלרי, הגזר, שום וחזה האווז לקוביות קטנות.
2. מטגנים בסיר, בכף שמן זית את הירקות והאווז עד ריכוך קל של הירקות. מוסיפים את הנוזל, העדשים, הבזיליקום והטימין, ומתבלים במלח ופלפל.
4. מבשלים 40 דקות בחום בינוני עד שעה לריכוך מלא של העדשים.
5. מרסקים בבלנדר כמות של כוס 1 מהמרק ומחזירים לסיר.
6. מוסיפים את מיץ הלימון, מרתיחים ומשלימים תיבול של מלח.
7. מעבירים לקערות ההגשה, קוצצים 2 עליי סלרי ירוקים דק, מעטרים את המרק ומגישים.

 

דרג: