מרק עדשים אדומות עם ממרח פלפלים

מתכון מהיר להכנה למרק עדשים אדומות פיקנטי מהביל ומשביע, מנה נהדרת לארוחת ערב חלבית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מרק עדשים אדומות עם ממרח פלפלים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 ו-1/2 כוסות עדשים אדומים שרויות שעה במים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות כמון
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • 6-7 כוסות מים
  • חופן אטריות ביצים דקות
  • להגשה:
  • כפית גדושה ממרח פלפלים טריים
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים בסיר חמאה ושמן ומוסיפים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את העדשים מתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה, אבקת מרק עוף ומים ומביאים לרתיחה.
2. מבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. טועמים ומשפרים תיבול. מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 10 דקות. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
3. מחלקים למנות שמים מכל צלחת כפית גדושה ממרח פלפלים טריים, זורים מעל גבינת קשקבל ומגישים עם לחם כפרי טרי.
 
דרג: