מרק עדשים

מרק עדשים ביתי ומפנק לימי החורף הקרים

מאת: שני ברבי

דרג:
מרק עדשים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כוס עדשים
  • קילו בשר בקר
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 גזרים
  • 2 עגבניות
  • 1 כרפס
  • 400 גרם דלעת
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 1.5 כפיות כורכום
  • 2 כפות פפריקה אדומה
  • חצי כוס שמן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים כחצי כוס שמן בסיר.
2. קוצצים דק את הבצלים וכשהשמן מתחמם מוסיפים את ומטגנים כחצי טיגון.
3. חותכים את הדלעת ומוסיפים לסיר, מטגנים היטב וכשהדלעת והבצל מזהיבים מוסיפים לסיר את הגזרים, הפפריקה, אבקת הבצל, הכורכום ורסק העגבניות ומערבבים היטב.
4. ממלאים כחצי סיר מי ברז, מוסיפים חתיכות של בשר בקר ומבשלים למשך כשעה ורבע ואז מוסיפים את העדשים ומבשלים 45 דקות.
5. מוסיפים את העגבניות המגורדות והכרפס ומבשלים עוד 10 דקות, מוסיפים פלפל שחור, מלח ומבשלים יחד הכל למשך 2-3 דקות.
דרג: