מרק עגבניות קר עם פסטו וצנוברים

המרק הפשוט אך האלגנטי הזה, מתאים לאירוח קיצי על המרפסת או לארוחת ערב מרעננת. חשוב להקפיד על בשלות העגבניות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק עגבניות קר עם פסטו וצנוברים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 כוסות קפה חד פעמיות מקרטון

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 עגבניות בינוניות בשלות
  • 1.5 כוס מיץ עגבניות (להשיג ברשתות השיווק)
  • 1/2 בצל גדול
  • 2-3 שיני שום קלופות
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 עגבניה מיובשת
  • 1 מלפפון בינוני טרי קלוף
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן
  • צנובר לעיטור
  • פסטו לעיטור

אופן הכנה:

1. חותכים בעגבניות איקס על הקליפה, מעבירים לקערה ויוצקים מעליהן מים רותחים.
2. משרים כ-10 דקות, קולפים בעדינות ומרחיקים את הגבעול.
3. מעבירים את כל החומרים למעבד מזון, טוחנים למרקם חלק ושומרים במקרר מכוסה.
4. מחממים מחבת טפלון וקולים 3 כפות צנוברים לצבע שחום ומיד מצננים.
5. מחלקים את המרק לכוסות קפה מקרטון ומעל כל מנה בוזקים מהצנוברים ומניחים מעט פסטו במרכז.
דרג: