מרק עגבניות קלויות

מרק עגבניות קלויות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: איתמר רבינוביץ

דרג:
מרק עגבניות קלויות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • סלסלת עגבניות שרי
  • שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 1 בטטה גדולה
  • 4 שיני שום
  • 800 גר' עגבניות מרוסקות
  • כף רסק עגבניות
  • 2 כפות אבקת מרק בצל
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה
  • אורגנו
  • 2 כפות סוכר
  • 5-6 עלי בזיליקום
  • צרור עלי פטרוזיליה
  • 12 כוסות מים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.לחצות את עגבניות השרי בתנור עם שמן זית ו 4 שיני שום קצוצות לחצי שעה ב-200 מעלות עד שהעגבניות משחירות בקצוות. 
2.לטגן את הבצלים הקצוצים בשמן זית ,להוסיף את הגזרים המגורדים דק ואת שיני השום 
3.להוסיף את העגבניות הקלויות ,לבחוש ולבשל כ10 דקות תוך כדי בחישה. 
4.להוסיף את הבטטה שקצצנו לקוביות קטנות ,אבקת מרק הבצל ,רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות. לערבב היטב לתבל לפי הטעם ולהוסיף את המים. 
5.להוסיף את עלי הבזיליקום הקצוצים והפטרוזיליה ,להביא לרתיחה ולהמשיך בבישול כשעה. 
6.לטחון את המרק עם סטיק ידני עד קבלת המרקם הרצוי 
 
דרג: