מרק עגבניות צלויות במרקם רוקפור

מרק עגבניות צלויות במרקם רוקפור

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק עגבניות צלויות במרקם רוקפור
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 עגבניות אדומות, רכות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, פרוסה
  • צרור קטן של ענפי טימין טריים
  • 2 שיני שום, פרוסות גס
  • 1/3 כוס יין אדום
  • עלים מענף מרווה בינוני
  • מים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 15% לבישול מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל לבן
  • כמון
  • 4 כפות גבינת "גליל רוקפור" של תנובה, מגוררת בפומפייה גסה
  • עירית קצוצה
  • טבסקו

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות ומעבירים את רשת התנור למרכז תא התנור.
2. חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית.
3. מעל כל חצי עגבניה מניחים ענף טימין קטן ומתבלים במעט פלפל לבן.
4. את העגבניות מעבירים לתנור וצולים לריכוך והשחמה קלה.
5. מוציאים מן התנור, מצננים וקולפים בעדינות את העגבניות.
6. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים את הכרישה כ-2 דקות. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ועלי המרווה. צולים ל-3 דקות. מוסיפים 1/3 כוס יין אדום, מצמצמים את הנוזלים ומצננים.
7. חותכים גס את העגבניות ומוסיפים אל הסיר.
8. מעבירים למעבד מזון חצי מכמות התוכן שבסיר, מוסיפים מים עד לגובה התוכן במעבד המזון.
9. מתבלים ב-3 קורט מלח, מעט פלפל לבן, קורט כמון.
10. טוחנים למרקם חלק. מוסיפים את השמנת המתוקה וטוחנים שוב.
11. מוסיפים מעט מים כל פעם עד לקבלת מרקם סמיך עדין.
12. מעבירים את כל תוכן המרק הטחון אל סיר, מוסיפים את גבינת הרוקפור, מערבבים, מרתיחים שוב.
13. מעל כל מנת מרק בוזקים מעט עירית קצוצה ו-3 טיפות טבסקו . מגישים חם.
דרג: