מרק עגבניות כתום

מרק עגבניות כתום

מאת: חגית ענית

דרג:
מרק עגבניות כתום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 בצל לבן - בינוני, חתוך לרצועות עבות
  • 1 בטטה - גדולה, חתוכה ל 4 חתיכות גדולות
  • 4 גזר - חתוך לשניים
  • 8 עגבנייה - חלוטה ומקולפת
  • 10-8 שום (שיניים) - שיניים שלמות
  • תימין - עלים ממספר גבעולים
  • בזיליקום - עלים משני גבעולים
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • מלח - לפי הטעם
  • סוכר - לפי הטעם-לאזן החמיצות
  • פלפל שחור - לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
  • בתוך סיר עם קצת שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את הגזר והבטטה,מערבבים קלות.
  • מוסיפים את העגבניות, סוכר,מלח, פלפל, עשבים ושום.ממלאים מים ומבשלים עד שהגזרים והבטטה התרככו היטב.
  • טוחנים הכל בעזרת בלנדר מוט או פוד פרוססור.
  • מוסיפים את השמנת.
  • בודקים את התיבול, במידה והמרק סמיך מידי-להוסיף לו עוד מים.
  • מגישים חם - מומלץ עם כף של גבינת עיזים רכה בקערת המרק וקרוטונים.

  • דרג: