מרק עגבניות וטימין

מרק עגבניות בניחוח טימין, משביע ומענג

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק עגבניות וטימין
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גבעול סלרי בינוני עם העלים חתוך גס
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות קמח
  • שמנת 10% מופחתת שומן מסדרת השף הלבן
  • 1 כף טימין קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 6 עגבניות בינוניות בשלות ללא השורש חתוכות גס
  • פלפל שחור גרוס
  • קרוטונים מטובלים
  • 2 כפות פירורי פרמז'ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

1. ממיסים בסיר 1/3 מהחמאה וצולים את הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, הבצל, העגבניות והטימין 10 דקות על חום בינוני.
2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
3. בסיר ממיסים את שארית החמאה, מוסיפים תוך בחישה על להבה נמוכה 2 כפות קמח ומאחדים לרביכה.
4. מוסיפים ליטר מים, את מחית הירקות, 2 קורט מלח ומבשלים תוך בחישה 5 דקות.
5. מוסיפים חצי מיכל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת "השף הלבן", פטרוזיליה ו-2 כפות פרמז'ן מסדרת "השף הלבן", בוחשים ומבשלים 3 דקות על חום בינוני ללא מכסה. אם המרק סמיך מעט ניתן להוסיף עוד מעט שמנת.
6. מגישים חם מאוד בליווי קרוטונים.
דרג: