מרק סלק וקבנוס

עם צבע עז וטעמים עשירים, מדובר במרק שלא ישאיר אף אחד אדיש

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק סלק וקבנוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 גזר גדול חתוך לקוביות
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים לפרוסות
  • פלפל שחור גרוס
  • 300 גרם בשר צלעות מס 2 חתוך לקוביות בינוניות
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 סלק בינוני קלוף חתוך לקוביות בינוניות
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כף קמח לבן
  • מלח

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. בסיר כבד למרק מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל לצבע זהוב.
2. מוסיפים את הגזר, הבשר, השום, פלפל שחור גרוס והסלרי, רסק העגבניות קוביות הסלק והקבנוס ומטגנים כ-5 דקות תוך בחישה.
3. מוסיפים את הפטרוזיליה, וכף קמח ומטגנים כדקה.
4. מוסיפים 1.5 ליטר מים קרים ומרתיחים על להבה נמוכה מבשלים כשעה וחצי ומוסיפים מלח.
5. לאחר שעה נתן להוסיף מעט מים.
6. מפזרים מעל כף כוסברה טרייה ומגישים חם.
דרג: