מרק מתובל נוסח סינגפור

מרק עוף בוטנים ונבטים בתיבול ג'ינג'ר, למון גראס וכורכום, מנה יוצאת דופן, בטעמי מזרח רחוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק מתובל נוסח סינגפור
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 עוף במשקל 1.5 ק"ג, מחולק ל-6, ללא חצי מכמות העור
  • 50 גרם נודלס
  • חופן נבטים עבים
  • 3 ביצים קשות, קלופות
  • 1/2 כוס עלי סלרי, חתוכים לרצועות דקות
  • 3 בצלי שאלוט, פרוסים
  • לתיבול:
  • 8 בצלי שאלוט קצוצים גס
  • 6 שיני שום קלופות וקצוצות גס
  • 12 בוטנים קלויים, קלופים
  • 5 ס"מ של שורש ג'ינג'ר, קצוץ
  • 1 כף כורכום
  • 2 כפות כוסברה מיובשת, טחונה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 4 ענפי למון גראס, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • עלה דפנה שלם

אופן הכנה:


1. מחממים 2 כפות שמן קנולה על להבה קטנה וצולים את 3 בצלי השאלוט הפרוסים תוך ערבוב, עד להשחמה.
2. משרים את הנודלס במים רותחים לפי הוראות היצרן, מסננים ומצננים.
3. מעבירים את חלקי העוף לסיר בישול ומכסים בליטר וחצי מים.
4. מרתיחים ומבשלים תוך רתיחה עדינה ל-25 דקות. מוציאים בעזרת מצקת את הקצף העולה מעל.
5. במקביל מכינים תערובת תבלינים לבישול: מעבירים לקערת מעבד מזון את 8 בצלי השאלוט הקצוצים, השום, הבוטנים, הג'נג'ר הקצוץ, הכורכום, הכוסברה המיובשת, ענפי הלמון גראס הקצוצים ו-2 כפות שמן קנולה. מעבדים למרקם חלק. במהלך הטחינה מוסיפים כפית או שתיים של שמן לפי הצורך על מנת ליצור מרקם משחתי.
6. מחממים 2 כפות שמן בסיר וצולים את משחת התבלינים מעל חום לא גבוה תוך ערבוב למשך 3-4 דקות.
7. מוסיפים מעל התבלינים הצלויים את מרק העוף בתיבול של 3 קורט מלח, עלה הדפנה וקורט פלפל שחור- עם חלקי העוף המבושלים ומבשלים ל-20 דקות נוספות. מוציאים את עלה הדפנה.
8. מוציאים את חלקי העוף, מצננים מעט בצלחת רחבה ומפרקים את חלקי הבשר מהעצם.
9. חותכים את הבשר לקוביות, מחזירים למרק ומערבבים.
10. פורסים את הביצים לפרוסות בעזרת פורס ביצים ומסדרים אותן ב-6 קערות מרק בצורת קלפים.
11. מעל מוסיפים כפית של עלי סלרי טרי קצוצים, חופן קטן של נבטים רחבים ואטריות האורז.
12. מעל כל מנה יוצקים מהמרק החם ומקוביות העוף.
13. מעטרים בשאלוט הצלוי ומגישים חם מאוד.

דרג: