מרק מחית כתום

מרק בטטה קלסית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק מחית כתום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 ק"ג דלעת
  • 1/2 ק"ג גזר
  • 1/2 ק"ג בטטות
  • 100 גרם חמאה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 כוסות מים (בערך ליטר)
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 4 כפות קמח
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • לקישוט ולהגשה:
  • קרוטונים
  • פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • מעט קצח
  • צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

הכנה
1. קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות.
2. מחממים בסיר מרק את החמאה ומטגנים בה את הקמח, הבצל ואת קוביות הירקות הכתומים (דלעת, גזר, בטטה).
3. מוסיפים לסיר את המים והיין ומבשלים כ-25 דקות, עד שהירקות מתרככים.
4. בעזרת ממחה ידני, מועכים את הירקות בתוך הסיר ומרסקים למחית אחידה.
5. מוסיפים את השמנת ומבשלים שוב, על אש בינונית, כ-7 דקות. מוסיפים עוד מעט מים או יין לבן לפי הצורך, על מנת לדלל את המרק.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
6. להגשה: מפזרים על כל מנה קרוטונים, פתיתי גבינת פרמז'ן, רוטב צ'ילי מתוק ומעט קצח. מגישים חם.
דרג: