מרק מהיר בטעם מרק קובה

לאוהבי קובה עם מעט זמן ופחות סבלנות להליך המסורתי - מתכון קל ומהיר למרק בטעם של קובה עם קציצות סולת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק מהיר בטעם מרק קובה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 20 קציצות "קובה" - 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון טרי
  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1 כוס סולת
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 2 גבעולי סלרי (כולל עלים), קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • למרק
  • 7 גבעולי סלרי (כולל עלים), חתוכים גס
  • 1/2 חבילה עלי מנגולד חתוכים לרצועות
  • צרור גבעולי בצל ירוק, חתוך גס
  • 3-4 קישואים פרוסים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית מלח לימון (לא חובה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1-2 כפות שמן

אופן הכנה:

אופן הכנה:
הכנת הקציצות
1. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
2. מסננים ומעבירים לקערה.
3. מערבבים יחד בצל מטוגן, סולת, בשר טחון, שום וסלרי.
4. מתבלים במלח ופלפל שחור. שומרים במקרר למשך כחצי שעה.
5. מעצבים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות, בקוטר 6 ס"מ ומחזירים למקרר. 
הכנת המרק
1 מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטר (12 כוסות) מים.
2. כשהמים רותחים מוסיפים את כל הירקות והתבלינים.
3. מכסים ומבשלים 30 דקות או עד שהירקות מתרככים.
4. מתקנים את התיבול.
5. מוסיפים את הקציצות למרק החם.
מחזירים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהקציצות מבושלות והמרק מסמיך.
דרג: