מרק כתומים עם גרעיני דלעת וטוסט גבינת עיזים

מרק כתום המלווה בטוסטוני גבינת עיזים וגרעיני דלעת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק כתומים עם גרעיני דלעת וטוסט גבינת עיזים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 70 גרם חמאה
  • 600 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 3 גזרים קלופים ופרוסים דק
  • 2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 בצלים יבשים קצוצים
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 7 כוסות מרק ירקות צח
  • מלל
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 200 מ"ל קרם פרש
  • להגשה:
  • 100 גרם גרעיני דלעת קלופים וקלויים
  • 12 פרוסות באגט
  • 1 גליל גבינת עיזים חתוכה ל- 12 פרוסות

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. ממיסים בסיר גדול את החמאה, מוסיפים את כל הירקות מכסים ומאדים 10 דקות בוחשים מדי פעם.
2. מוסיפים את המרק הצח, מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כ- 40 דקות.
3. מרסקים את תכולת הסיר במעבד ידני או במעבד מזון לתערובת אחידה וחלקה. מחזירים את המרק לסיר מוסיפים את השמנת והקרם פרש ומחממים על סף רתיחה.
4. לפני ההגשה, מחממים תנור לחום עליון. מניחים בתבנית את פרוסות הבאגט, מניחים מעל פרוסה של גבינת פרומעז אופים עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
5. להגשה, מוזגים את המרק החם לצלחות עמוקות, שמים בכל צלחת טוסט גבינה מפזרים מעט גרעיני דלעת ומגישים.
דרג: