מרק כתומים וערמונים

מה ניתן להוסיף על כותרת כזו? מרק קרמי, מופלא וחורפי מאין כמותו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק כתומים וערמונים
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 בצלי שאלוט או בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 200 גרם ערמונים מבושלים האריזת ואקום חתוכים לפרוסות (לשמור מעט לסוף המתכון לקשוט)
  • 1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
  • 1/2 ק"ג בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות חמאה
  • מיכל שמנת צמחית תנובה
  • 0.25 כפית קינמון
  • 0.25 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

1. בסיר בינוני מחממים את החמאה וצולים את השאלוטים כשתי דקות עד שהופכים לזהובים. מוסיפים , ערמונים וסוכר חום ומטגנים כדקה נוספת.
2. מוסיפים את הדלעת, תפוחי אדמה, גזר והבטטה וממשיכים לטגן כדקה נוספת על אש גבוה. מוסיפים מים ושמנת כך שיכסו את הכל ומעט מעל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.
3. מתבלים בקינמון ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ובעזרת קוצץ ידני או מעבד מזון קוצצים את המרק כך שיהפוך לקרם חלק. 4. מתבלים במלח ופלפל, מקשטים בערמונים ומגישים חם.

 


דרג: