מרק כרישה וחומוס

מרק חומוס מזין וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק כרישה וחומוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס גרגירי חומוס, מושרים למשך לילה בכמות מים גדולה
  • 4 מקלות כרישה בינוניים נקיים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ענף מרווה
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 בצל אדום בינוני פרוס
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 3/4 כוס סלרי קצוץ עם עלים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 חבילת גבינת פיראוס כבשים מגורדת

אופן הכנה:

1. מסננים ושוטפים היטב את גרגירי החומוס.
2. מעבירים לסיר עם כמות גדולה של מים, מרתיחים ומבשלים לריכוך מלא. מסננים ומצננים.
3. חותכים את הכרישה לפרוסות דקות.
4. מחממים 3 כפות שמן זית וצולים 10 דקות מעל חום בינוני את הכרישה עם השום, המרווה, הבצל הפרוס וקורט של פלפל שחור גרוס והסלרי.
5. מוסיפים את החומוס ומוסיפים מים עד לגובה 4 ס"מ מעל הירקות. מרתיחים ומבשלים 20 דקות.
6. מוסיפים 3 קורט מלח, חצי כפית כמון.
7. בעזרת כף רשת או מסננת מוציאים 2/3 מהמילוי, וטוחנים את המרק.
8. מוסיפים את המילוי שלא נטחן ומשלימים טעם.
9. לפני ההגשה מוסיפים מעל כל מנה של מרק גבינת כבשים מגורדת.
 
דרג: