מרק כרישה וארטישוק ירושלמי

קר בחוץ? בואו להתפנק עם מרק כרישה וארטישוק עשיר וטעים במיוחד על בסיס סויה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עוז תלם \

צילום: דניאל לילה \

עיצוב: נעה קנריק

דרג:
מרק כרישה וארטישוק ירושלמי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מלח ופלפל שחור
  • 3/4 כוס משקה סויה במתיקות מופחתת, סויה תנובה
  • לתוספת:
  • כף שמן זית
  • 1/2 כרישה בגודל בינוני, חצוייה לאורך ופרוסה דק
  • חופן זרעי חמנייה, קלויים
  • קורט מלח
  • למרק:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כרשות בגודל בינוני (החלק הירוק והלבן), קצוצות דק ושטופות היטב
  • 600 גרם ארטישוק ירושלמי, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 כוסות מים

איך מכינים:


1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה אגב ערבוב 5-7 דקות או עד שקיפות.

2. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, תפוח האדמה והמים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. הירקות צריכים להיות מכוסים בנוזלים.

3. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית נמוכה 30-40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין.

4. טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינה מוסיפים את משקה הסויה.

5. טועמים, מתקנים תיבול ואם רואים שיצא סמיך מדי מוסיפים עוד מים. 


לתוספת:  

מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הכרישה ומטגנים 5-6 דקות, עד שהכרישה שקופה מעט. מוסיפים את זרעי החמנייה ומקפיצים יחד חצי דקה, ואז מתבלים במלח.

מחלקים את המרק לקערות ומעל כל מנה שמים מעט מהתוספת.  ניתן לעטר בפטרוזיליה טרייה או עוד עשבי תיבול שאוהבים.

טיפ: ניתן להוסיף למרק 3-4 שיני שום גדולות, קלופות (בתחילת הבישול).

דרג: