מרק כרוב ומרווה

מרק כרוב ומרווה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק כרוב ומרווה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 40 גרם חמאת תנובה
  • 400 גרם כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • 1.5 כף סוכר חום
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כפית קמח לבן
  • 1 תפו"א חתוך לפלחים בינוניים
  • 1 גזר חתוך לפרוסות אלכסוניות
  • ענף של סלרי אמריקאי חתוך דק
  • 0.5 בצל לבן
  • 0.25 כוס עלי מרווה קצוצים
  • 0.5 כוס יין לבן
  • כף מירין
  • כף קמח
  • כף עירית קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר את החמאה
2. צולים תוך ערבוב את הכרוב , הסלרי, הגזר, הבצל והמרווה ל-5 דקות.
3. מפזרים את הסוכר, מוסיפים את היין הלבן ומבשלים מכוסה כ5 דקות לצמצום הנוזלים.
4. מפזרים את הקמח, מערבבים ומוסיפים ליטר וחצי מים.
5. מתבלים במלח ובפלפל ומרתיחים.
6. מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה תוך ערבוב ומשלימים טעם.
7. מפזרים מעל עירית ומגישים חם.
 
דרג: