מרק כרוב אדום עם תאנים, ירקות וגבינה

מרק טעים לחורף קר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק כרוב אדום עם תאנים, ירקות וגבינה
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 כרוב אדום בינוני, חתוך לרצועות דקות
  • 2 כפות סוכר חום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • קמח
  • 2 גזרים קטנים, מגורדים בפומפייה
  • 6 תאנים מיובשות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 ענף טימין טרי
  • 1/2 בצל אדום קצוץ
  • 1/2 כוס יין אדום
  • גבינת "גבע פרמזן" של תנובה, מגורדת

אופן הכנה:

הכנה
1. ממיסים את החמאה בסיר.
2. מוסיפים את הכרוב, הגזר המרוסק, התאנים והבצל האדום הקצוץ וצולים כמה דקות.
3. מעל מוסיפים את הסוכר החום וחצי כוס יין אדום מערבבים מכסים ומאדים על חום לא גבוהה ל15 דקות לערך.
4. מוסיפים מהקמח עד שמתייבש מעט הנוזלים, כפית שטוחה לערך.
5. מוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הירקות, 3 קורט מלח גס וקורט פלפל שחור גרוס, מעט תימין ומערבבים.
6. מרתיחים, מנמיכים את החום ומבשלים ל-20 דקות.
7. לפני ההגשה מרתיחים היטב את המרק ומעל כל מנה מוסיפים 2-3 כפות של גבינת פרמזן מגורדת. מגישים חם.
 
דרג: