מרק כרוב אדום במרקם רוקפור

מרק כרוב אדום במרקם רוקפור

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק כרוב אדום במרקם רוקפור
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מקל סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כרוב אדום בינוני חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר קטן מגורד בפומפיה גסה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 בטטה קטנה חתוכה לרצועות לא עבות
  • 1 עגבניה, מרוסקת או מגורדת
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מיץ מ-0.5 לימון
  • שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לעיטור:
  • 0.5 כוס גבינת "גליל רוקפור" של תנובה, מגורדת
  • שמיר קצוץ
  • קרוטונים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית ומאדים את הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, רצועות הכרוב, בטטה, גזר מגורד והבצל. צולים כ-10 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב קל.
2. מוסיפים 3 קורט מלח, רסק עגבניות, סוכר חום, מיץ מחצי לימון, העגבנייה המרוסקת וצולים לעוד 5 דקות.
3. מוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הירקות ומרתיחים.
4. מנמיכים את הלהבה לחום בינוני ומבשלים למשך 20 דקות.
5. מעבירים את המרק החם לקערות אישיות, מוסיפים מעל כל מנה כפית גבינת רוקפור ,כף קרוטונים , ומעט שמיר קצוץ ומגישים.
דרג: