מרק כדורי בשר ונודלס לילדים

מגוונים את מרק העוף הקלאסי עם כדורי בשר טעימים ושפע של ירקות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
מרק כדורי בשר ונודלס לילדים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 קישואים
  • 1 בטטה בינונית
  • 3 גזרים
  • אפונת גינה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1/2 בצל לבן
  • 3/4 כוס כרוב לבן, קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • אבקת מרק
  • מלח
  • 1 כפית כמון
  • 150 גרם בשר עוף טחון
  • 150 גרם בקר טחון
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף צ'ילי מתוק
  • קמח
  • 1 ביצה
  • פירורי לחם
  • 50 גרם נודלס צהוב
  • כוסברה (לא חובה)

אופן הכנה:

הכנה
1. מערבבים את העוף והבקר עם השום, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, כף הצי'לי המתוק, קורט מלח, כפית מהקמח וכף פרורי לחם ומערבבים לעיסה אחידה ומעט צמיגית. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. את הירקות חותכים לקוביות בינוניות.
3. בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את הירקות כ-10 דקות מעל חום בינוני, תוך ערבוב.
4. מוסיפים מים עד כ-3 ס"מ מעל גובה הירקות, מתבלים במלח, אבקת מרק, כפית כמון ומרתיחים.
5. בעזרת כפית מוציאים כדורים קטנים של בשר מהקערה ומורידים עם האצבע לתוך סיר המרק הרותח.
6. מבשלים 25 דקות, מוסיפים את הנודלס וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
7. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הכוסברה ומגישים.
 
דרג: