מרק ירקות, גרגירי חומוס ורוזמרין

מרק ירקות משביע במיוחד, מנה נהדרת לפתיחת ארוחת צהריים חורפית או כמנה ראשית לארוחת ערב

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
מרק ירקות, גרגירי חומוס ורוזמרין
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גזרים בינוניים
  • 3 קישואים
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי בינוניים
  • 1 מקל כרישה באורך 8 ס"מ
  • 3 עגבניות בשלות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 ענפי רוזמרין בינוניים שלמים
  • 1 כף קמח לבן
  • קופסת שימורים גרגירי חומוס רכים
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 2 כפיות מיץ לימון

אופן הכנה:


1. מסננים את החומוס ומייבשים. מגרדים את הגזר והקישואים בפומפייה גסה. חותכים את הסלרי לפרוסות דקות, פורסים את הכרישה לעיגולים עדינים, וחותכים את העגבניות לקוביות בינוניות.
2. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית וצולים את הירקות כולם, בתוספת הרוזמרין, למשך 6-8 דקות מעל חום בינוני. מפזרים מעל הירקות כף קמח, את גרגירי החומוס המסוננים ומוסיפים חצי כפית שום כתוש. מערבבים לדקה ומוסיפים מים בגובה 3-4 ס"מ מעל הירקות.
3. מתבלים ב-3 קורט מלח, 2 כפות מיץ לימון, פלפל שחור וכפית כמון.
4. מרתיחים את המרק ומנמיכים את החום, כך שתימשך רתיחה קלה.
5. מבשלים 30 דקות, מדי פעם מערבבים.

דרג: