מרק ירקות בשמנת

מרק חורפי מפתה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מרק ירקות בשמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גזר בינוני (80 גרם)
  • 1 זוקיני ירוק בינוני (100 גרם)
  • 1 זוקיני צהוב בינוני (100 גרם)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים (250 גרם) קלופים
  • 20 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 שן שום קלופה וחצויה
  • 4 כוסות (1 ליטר) מרק צח
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל לבן טחון
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:


1. מקרצפים את קליפת הגזר, ופורסים אותו לפרוסות דקיקות על מנדולינה (מגררת עם להב פריסה), פורסים דק גם את שני הזוקיני. מגררים את תפוחי האדמה על מגררת גסה.
2. ממיסים חצי מכמות החמאה בסיר גדול מעל להבה בינונית, מוסיפים את פרוסות הגזר (מפרידים בין הפרוסות, כדי שיתרככו כראוי במהלך הטיגון), ומטגנים תוך ערבוב במשך כ־2 דקות, עד שהן מתכהות ומתרככות, מוציאים את פרוסות הגזר מהסיר בכף מחוררת ומעבירים לקערה. מוסיפים לסיר את שארית החמאה, ומטגנים את פרוסות הזוקיני במשך 3-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהן מתרככות מעט. מוציאים את פרוסות הזוקיני בכף מחוררת, ומוסיפים אותן לקערת הגזר.
3. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה המגוררים ואת השום החצוי, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה, מוסיפים מרק צח, כורכום, פלפל לבן ואורגנו מיובש, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מאוד. מוציאים וזורקים את חצאי השום.
4. מוסיפים למרק את מיץ הלימון ואת השמנת, ובוחשים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול. מוסיפים את פרוסות הגזר והזוקיני. מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים במשך 2 דקות. 

דרג: