מרק ירקות ביתי

מרק ירקות מלא בריאות, מתאים במיוחד לימי החורף הגשומים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק ירקות ביתי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 1 ראש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • 6 גזרים קלופים וחתוכים
  • חצי ראש כרוב חתוך לרבעים
  • 3 קישואים חתוכים לחצאים
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים
  • כוס גריסי פנינה
  • פלפל אנגלי לפי הטעם
  • 3 עלי דפנה
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:


1. מרפדים סיר גדול (6 ליטר) בעשבי התיבול
2. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומכסים ב-2.5 ליטר מים
3. מביאים לרתיחה ומוציאים את הקצף
3. מבשלים בסיר פתוח, על אש קטנה, כשעה
4. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח
5. מסלקים את כל הירקות ומסננים את המרק
6. מוסיפים את גריסי הפנינה ומבשלים עד שהם רכים
7. טוחנים ומכניסים פנימה את תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים והבטטות

דרג: