מרק ירקות איטלקי

מתכון להכנת מרק ירקות עם פתיתים השאוב מן המטבח האיטלקי, מנת פתיחה נהדרת לארוחת צהריים חורפית

מאת: פז וינברג

דרג:
מרק ירקות איטלקי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 גזרים קצוצים
  • 2 קישואים קצוצים
  • כוס כרוב קצוץ לרצועות
  • כוס של פרחי כרובית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס אפונה קפואה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 50 גרם מרגרינה
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום כתושות
  • 3/4 כוס פתיתים
  • 5 כפות אבקת מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 12 כוסות מים

אופן הכנה:


1. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את המרגרינה והירקות.
2. מאדים בסיר מכוסה עד שהירקות מתרככים מעט (כ-20 דקות), בוחשים מידי פעם.
3. מוסיפים לסיר את הרסק עגבניות, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור ומערבבים.
4. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים.
6. מוסיפים למרק את הפתיתים ומבשלים עד 20 דקות.
7. מגישים את המרק חם.

דרג: