מרק ירוק של תרד ובזיליקום עם קרם גבינה מתובל

מרק ירוק של תרד ובזיליקום עם קרם גבינה מתובל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק ירוק של תרד ובזיליקום עם קרם גבינה מתובל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 600 גרם עלי תרד טריים
  • עלים מצרור בזיליקום
  • 2 כוסות (480 מ”ל) חלב
  • 4 כוסות (960 מ”ל) מים
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15%
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט מגורר טרי
  • לקרם:
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה אורגינל 15%
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה:שמן זית

אופן הכנה:

1. מכינים את המרק: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים בצל ומטגנים כ-5 דקות עד שהבצל רך. מוסיפים סלרי ומטגנים עוד כ-4 דקות עד שמתחיל להתרכך. מוסיפים שום, תרד ובזיליקום ומטגנים כ-4 דקות תוך כדי בחישה עד לריכוך. 
2. מוסיפים חלב, מים ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי 10 דקות. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים עוד 2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים להגיש את המרק קר, מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. 
3. מכינים את הקרם: מערבבים את כל חומרי הקרם, טועמים ומתקנים תיבול. 
4. להגשה: יוצקים את המרק לקערות, מניחים בכל קערה 2 כפות קרם, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
 
דרג: