מרק ירוק מארטישוק ירושלמי

מרק ירוק מארטישוק ירושלמי, מנה מנחמת ומשביעה, מתאימה לימי חורף ולמנות ראשונות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
מרק ירוק מארטישוק ירושלמי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק”ג ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך
  • 1 בצל גדול מקולף חתוך לקוביות
  • 2 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות קמח גדושות
  • 2 כפות אבקת מרק
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • מעט שמן

אופן הכנה:

1. מאדים בשמן את הבצל הארטישוק, מוסיפים קמח ואבקת מרק, מערבבים, שופכים את המים ומביאים לרתיחה. מערבבים מידי פעם .
2. מבשלים על אש קטנה כ 30 דקות טוחנים בבלנדר (ממחה ) ומתבלים מוסיפים שמנת מתוקה ומגישים עם כוסברה קצוצה ופלח לימון .
 
דרג: