מרק יוגורט

מרק יוגורט וריוויון צונן עם חציל קלוי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק יוגורט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 חצילים במשקל כולל של 1/2 1 ק"ג
  • 6 שיני שום
  • 3 גביעי שלי יוגורט
  • 1 מיכל שלי ריוויון (500 מ"ל)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כפית סוכר
  • 4 כפות שמיר קצוץ
  • לעיטור
  • מעט שמן זית
  • 4 כפות מיורן קצוץ
  • 50 גרם צנוברים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים על אש פתוחה עד שמשחימים מכל הצדדים, מצננים, קולפים וטועמים כל חציל בנפרד, כדי לבדוק אם הוא מר, במידה וכן מרחיקים אותו.
2. שמים במעבד מזון את כל החומרים הנזכרים ומעבדים למרק חלק. מעבירים לקערה ומצננים כ-3–4 שעות.
3. מוזגים לצלחות מקוררות מטפטפים על כל מנה מעט שמן זית. זורים מיורן וצנוברים קלויים. מגישים עם לחם כפרי טרי או לחם שום.
הערה: אתם קובעים את סמיכות המרק, לכן כדאי בתחילה לשים במעבד מזון את היוגורט
ומחצית מכמות הריוויון ולהוסיף ריוויון לפי מידת הסמיכות הרצוייה.
 
דרג: