מרק יוגורט דרוזי חם לחורף

​ מרק חורפי מזין מלא סידן, טעים ובריא.

מאת: יוסי דגן

דרג:
מרק יוגורט דרוזי  חם לחורף
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כד של יוגורט או 7% או 4.50%
  • עקוב ירק בר (למי שמכיר) או ברוקולי
  • כפית קורנפלור
  • כף מרק עוף
  • גבינת מוצרלה
  • גבינת פרמזן
  • כוסברה או עלי מרווה
  • כפית מלח
  • כף שמן זיית

אופן הכנה:

מכניסים את העקוב או הברוקולי לסיר ממלחים עם מלח וכף של שמן זיית וממתינים לרתיחה כשזה רותח וכבים ומשאירים בתוך הסיר לריכוך.
מוזגים את היוגורט לקערה ומקציפים עם בלנדר עד שהיוגורט הופך מימי ושופכים לסיר מתכת.
מחממים את היוגורט על אש ובוחשים כול הזמן.
ברגע שזה רותח יש להוסיף את הקורנפלאור כשהוא מהול במעט מיים ושופכים לאט ובאש נמוכה וממשיכים לבחוש.
לאחר מכן מוסיפים את אבקת המרק עוף וממשיכים לבחוש אחרי 3 דקות מוסיפים את הברוקולי או העקוב מסונן ממים.
לחימום של 7 דקות ולא להפסיק לבחוש.
לאוהבי שמנת אפשר להוסיף שמנת לבישול של השף הלבן זה מוסיף טעם.
ברגע שהכול חם ורותח מוזגים לקעריות מרק עם כוסברה או 3 עלי מרווה עם מוצרלה ופרמז׳ן, וניתן גם להקרמה עם קרוטונים
דרג: