מרק חצילים עם פרמז'ן ועלי מרווה קצוצים

מרק חצילים עם פרמז'ן ועלי מרווה קצוצים למרות שהחצילים פופלאריים מאוד במטבח הישראלי, הם כמעט ולא משמשים להכנת מרק, אך מי שיעיז וינסה, לא יתאכזב מהטעם היחודי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק חצילים עם פרמז'ן ועלי מרווה קצוצים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות עלי מרווה קצוצים
  • 3 עלי מרווה שלמים וטריים לעיטור
  • 3 חצילים בינוניים מבריקים
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי נקיים וקצוצים גס
  • גזר בינוני חתוך לקוביות בינוניות
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 1 כף סוכר
  • 4 כוסות מרק ירקות מסונן או 5 כוסות מים מעורבבות עם כף שטוחה של אבקת מרק .
  • 1 שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן של תנובה
  • פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן של תנובה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים על להבת הגז או על גריל עד לריכוך(כמו לסלט חצילים), מצננים ומוציאים את התוכן לקערה.
2. בסיר גבוה, מחממים את החמאה עם 4 כפות שמן הזית. מוסיפים את הבצל הגזר והסלרי וצולים על אש בינונית תוך ערבוב למשך 8-10 דקות.
3. מוסיפים את החצילים, המלח, הסוכר, הפלפל הלבן, עלי המרווה הקצוצים והמרק. מרתיחים פעם אחת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות על להבה בינונית.
4. מסירים מן האש, טוחנים את תכולת הסיר במעבד מזון ידני ומחזירים ללהבה בינונית.
5. מוסיפים את השמנת ומחממים עוד 5 דקות, טועמים בודקים מליחות וחריפות, אם יש צורך מוסיפים מלח ופלפל.
6. יוצקים למרקיה או לקערת הגשה, מפזרים מעל את פתית גבינת הפרמז'ן, מעטרים ב- 3 עלי מרווה טריה ומגישים.
דרג: