מרק חומוס, עגבניות ומנגולד

מרק חורפי מושלם, קל להכנה ועם זאת משביע ועשיר בטעמים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
מרק חומוס, עגבניות ומנגולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית גרגרי חומוס מבושלים של סנפרוסט
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 2 שיני שום כתושות וקצוצות דק
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מקולפות
  • 1 צרור מנגולד או קייל, העלים מופרדים מהגבעול וקצוצים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית
  • להגשה:
  • גבינת פרמזן של תנובה, מגוררת (לא חובה)
  • שבבי צ'ילי גרוסים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק, מניחים את גרגרי החומוס, 2 גבעולי רוזמרין, 1/3 כוס שמן זית וכף מלח. מוסיפים 10 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים את גרגרי החומוס מעל להבה נמוכה עד שהם רכים. מסירים את גבעולי הרוזמרין.
2. בינתיים מחממים 3 כפות שמן זית במחבת עמוקה מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מוסיפים הבצל ומטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות. מוסיפים את שיני השום וקוביות הגזר ומטגנים עד לריכוך, כ-10 דקות. מוסיפים את תכולת פחית העגבניות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומבשלים 5-10 דקות נוספות.
3. מוסיפים לסיר עם גרגרי החומוס את תבשיל העגבניות ועלי המנגולד (או הקייל), מביאים לרתיחה שניה ומבשלים כ-10 דקות . טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
4. מחלקים את המרק לקערות הגשה ומפזרים מעל מעט צ'ילי גרוס וגבינת פרמזן מגוררת.
 
דרג: