מרק חומוס ובשר

מרק המשלב בין קוביות בשר בקר וגרגירי חומוס, מנה משביעה וחמה לארוחת צהריים חורפית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק חומוס ובשר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1 כוס (120 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
  • כפית עלי טימין
  • 1 ק"ג בשר בקר (כתף) חתוך לקוביות
  • 4-3 עצמות עם מח
  • 3-2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (או כוס שימורי קוביות עגבניות)
  • 12 כוסות מים רותחים
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל מספר דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים סלרי, טימין וקוביות בשר ומטגנים את הבשר מכל צדדיו כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. 
2. מוסיפים חומוס, עצמות, עגבניות, מים, פלפל חריף, אבקת מרק ותבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך.
3. לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון והפטרוזיליה.
דרג: