מרק דלעת צלויה

כמה בריאות! בואו ללמוד להכין מרק דלעת עשיר ומחמם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי כהן

דרג:
מרק דלעת צלויה
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק:
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1.5 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
  • 4 גזרים פרוסים לטבעות
  • חופן עדשים כתומות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות משקה סויה במתיקות מופחתת תנובה
  • 2.5 כפות שמן
  • מעט אגוז מוסקט
  • כפית גרידת תפוז (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל לבן
  • לדלעת הצלויה:
  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי גס

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2. מערבבים את קוביות הדלעת עם שמן הזית ומניחים בשכבה אחת ע"ג תבנית מרופדת בנייא אפייה. מפזרים מלח גס ואופים עד לריכוך והשחמה קלה (בערך 15 דקות, תלוי בתנור ובדלעת). 
למרק:
3. מטגנים קלות בשמן את 2 סוגי הבצל עד שהם הופכים לשקופים.
4. מוסיפים את הדלעת והגזר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.
5. מוזגים פנימה את משקה הסויה ומשלימים במים עד לכיסוי הירקות ועוד 2 ס"מ. 
6. מוסיפים את העדשים ומבשלים עד לריכוך (כחצי שעה לפחות).
7. מוסיפים שום כתוש, גרידת תפוז, מלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט וממשיכים לבשל 15 דקות נוספות, לספיגת טעמים.
8. מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים.
9. להגשה, יוצקים מהמרק לצלחות ומניחים במרכז קוביות דלעת צלויה. 
דרג: