מרק דלעת ושקדים

מרק דלעת ושקדים קרמי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק דלעת ושקדים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 ק"ג דלעת ( לחתוך לקוביות לאחר הקילוף )
  • ½ ק"ג גזר (לחתוך לקוביות לאחר הקילוף )
  • 2 מכלי שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 כוסות חלב תנובה , 3% שומן
  • 1 ליטר ציר ירקות או מים
  • 1 כף מלח שולחני
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 150 גרם פרוסות שקדים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. ממיסים 50 גרם חמאה בתוך סיר . מוסיפים את הבצל הקצוץ יחד עם קוביות של הדלעת והגזר.
2. מטגנים את הדלעת והגזר עם הבצל הקצוץ עד לקבלת צבע חום בהיר , מוסיפים את התבלינים וכן 50 גרם מכמות השקדים הקלויים.
3. טוחנים את הדלעת והגזר יחד עם השמנת והחלב ומרתיחים תוך השלמת טעמים.
4. מוזגים לקערות מרק ומפזרים מעל שקדים קלויים.
דרג: